Rorschachova metoda jako přímý indikátor volby léku u pacientů s emočními poruchami - Stuchl, Vladimír (Psychiatrie pro praxi, 2017)
Článek přináší zcela nový pohled na možnost spolupráce klinického psychologa s psychiatrem při stanovení diagnózy a zejm. rozhodování o volbě léku u pacientů s emočními poruchami. Jako zásadní se jeví poznatek, že testové markery Rorschachovy metody mohou podstatně validněji predikovat terapeutickou odpověď na volbu medikamentu než dosavadní zažité postupy v psychiatrické péči.
Keywords: Female; Rorschachův test; antipsychotika; Antidepressive Agents; Antipsychotic Agents; psychologické testy; výsledek terapie; ženské pohlaví; poruchy osobnosti; týmová péče o pacienty; Adolescent; lidé; Treatment Outcome; risperidon; Risperidone; Psychological Tests; depresivní poruchy; Personality Disorders; Patient Care Team; Depressive Disorder; Rorschach Test; antidepresiva; mladiství; Humans