Toujeo (glargin) 300 U/ml – uživatelsky komfortní inzulín - Hejnicová, Kateřina (Kazuistiky v diabetologii, 2017)
Příběh našeho pacienta dokládá, že možnost ranní aplikace inzulínu místo večerní může výrazně zlepšit compliance pacienta. Ne každý bazální inzulín lze s úspěchem aplikovat v kteroukoli denní dobu. Farmakokinetika a farmakodynamika inzulínu glargin 300 U/ml takovou možnost nabízí.
Keywords: mužské pohlaví; inzulin glargin; Treatment Outcome; Insulin, Long-Acting; lidé; Humans; Medication Adherence; Diabetes Mellitus, Type 2; lidé středního věku; Insulin Glargine; Middle Aged; výsledek terapie; Male; dlouhodobě působící inzulin; diabetes mellitus 2. typu; adherence k farmakoterapii