Vyšetřování odpadních vod na přítomnost polio a ostatních enterovirů v ČR v roce 2016 - Rainetová, Petra; Fittlová, Jana (Zprávy Centra epidemiologie a mikrobiologie (2011, Print), 2017)
NRL pro enteroviry v rámci environmentální surveillance vyšetřuje odpadní vody z čističek devíti měst a pěti uprchlických táborů v České republice. V roce 2016 bylo vyšetřeno 191 vzorků odpadních vod, v 8 vzorcích byly nalezeny non-polio enteroviry (NPEV).
Keywords: Česká republika; Poliovirus; odpadní vody; ochrana veřejného zdraví; Czech Republic; Enterovirus; Public Health Surveillance; Sewage