Psychologické aspekty třídění nemocných a zraněných - Hubáček, Petr; Odehnalová, Vladimíra; Filipčíková, Radka; Danosová, Marinella; Bortl, Tomáš; Blažková, Zdeňka; Labonková, Monika (Medicína pro praxi, 2017)
Třídění zraněných a nemocných je proces efektivního řízení klinického rizika vyžadující rychlé vyhodnocení, které určí nalé- havost klinického stavu pacienta a je zakončeno zařazením pacienta do kategorie podle různých systémů. Třídění zraněných používáme u všech osob vyžadujících přednemocniční i nemocniční neodkladnou péči.
Keywords: Male; idiopatická plicní fibróza; Early Diagnosis; Risk Factors; Idiopathic Pulmonary Fibrosis; Enzymes; indoly; prognóza; enzymy; Aged; mužské pohlaví; senioři; lidé; Humans; Indoles; časná diagnóza; rizikové faktory; enzymoterapie; Prognosis; Enzyme Therapy