Jaké výhody přináší kombinace perindoprilu s amlodipinem v léčbě hypertenze? - Pyszko, Jan; Václavík, Jan (Medicína pro praxi, 2017)
Léčba arteriální hypertenze nemá za cíl pouze kompenzaci krevního tlaku pod cílové hodnoty. Moderní terapie by měla být také dobře snášena, k dosažení dobré adherence pacientů by měla mít jednoduché dávkování, a zejména by měla pozitivně ovlivňovat kardiovaskulární morbiditu a mortalitu pacientů. Léčba založená na perindoprilu má nejširší množství důkazů a ve fixní kombinaci s amlodipinem představuje lék volby v mnoha klinických situacích.
Keywords: Randomized Controlled Trials as Topic; Amlodipine; hypertenze; perindopril; fixní kombinace léků; Multicenter Studies as Topic; inhibitory ACE; lidé; blokátory kalciových kanálů; studie ASCOT-BPLA; Angiotensin-Converting Enzyme Inhibitors; amlodipin; multicentrické studie jako téma; Hypertension; Cardiovascular Diseases; Calcium Channel Blockers; randomizované kontrolované studie jako téma; kardiovaskulární nemoci; Perindopril; Drug Combinations; Humans