Liečba intenzifikovaným inzulínovým režimom u diabetika 1. typu s úplne voľným denným režimom - Kissová, Viera (Kazuistiky v diabetologii, 2015)
Režim bazal-bolus je rutinným liečebným režimom u diabetikov 1. typu. Za účelom substitúcie bazálnej inzulinémie je možné použiť rôzne typy inzulínov s oneskoreným nástupom účinku. Prípravok inzulín degludek ponúka pohodlnú dávkovaciu schému a zlepšuje metabolickú kompenzáciu i u málo spolupracujúcich diabetikov 1. typu.
Keywords: dospělí; dlouhodobě působící inzulin; Medication Adherence; Insulin, Long-Acting; Diabetes Mellitus, Type 1; hypoglykemika; lidé; adherence k farmakoterapii; mužské pohlaví; Male; Hypoglycemic Agents; Insulin; inzulin; inzulin degludek; diabetes mellitus 1. typu; Adult; Humans