Zkušenost s časným nasazením kombinované fixní terapie degludek/liraglutid u pacienta s diabetes mellitus 2. typu - Radová, Blanka (Kazuistiky v diabetologii, 2017)
Kazuistika ukazuje použití fixní kombinace degludek/liraglutid u pacienta s diabetes mellitus 2. typu s dobrým efektem na kompenzaci diabetu a compliance nemocného.
Keywords: dlouhodobě působící inzulin; krevní glukóza; Humans; lidé středního věku; metformin; Metformin; Middle Aged; Hypertension; Glycated Hemoglobin; liraglutid; diabetes mellitus 2. typu; fixní kombinace léků; Drug Combinations; Blood Glucose; degludek; degludek/liraglutid; Insulin, Long-Acting; Insulin; Obesity, Morbid; adherence k farmakoterapii; Diabetes Mellitus, Type 2; Liraglutide; hypoglykemika; hypertenze; inzulin; lidé; glykovaný hemoglobin; morbidní obezita; Medication Adherence; Hypoglycemic Agents