Posuzování pracovní schopnosti a sociální aspekty péče u onkologicky nemocných - Bosák, Miroslav (Onkologie (Olomouc, Print), 2017)
Obsahem tohoto příspěvku je ozřejmění posudkového hlediska a posudkových kritérií, podle kterých lékařská posudková služba posuzuje zdravotní stav onkologicky nemocných osob pro účely přiznání dávek a služeb sociálního zabezpečení. Pro dokreslení současné situace je příspěvek doplněn konkrétními statistickými údaji z oblasti dočasné pracovní neschopnosti, invalidity i vybraných dávek z nepojistného systému.
Keywords: nádory; Social Security; posuzování pracovní neschopnosti; lidé; Neoplasms; posouzení stavu pacienta; dočasná pracovní neschopnost; Disability Evaluation; lékařská posudková služba; sociální zabezpečení; Patient Acuity; Humans; invalidita