Úskalí léčby pankreatických neuroendokrinních nádorů - kasuistika - Bielčíková, Zuzana (Onkologická revue, 2016)
Neuroendokrinní nádory jsou skupinou zahrnující neuroendokrinní tumory (NET) a neuroendokrinní karcinomy, entity s odlišných klinickým chováním a zejména prognózou. Správná diagnostika a klasifikace nemoci jsou klíčovými body pro predikci jejího chování a stanovení nejvhodnějšího léčebného postupu. Dlouhodobé přežívání nemocných s NET je nejen odrazem jejich shovívavé biologie, ale také úspěšné léčby, která v posledních letech zaznamenala významný pokrok. Zpětné hodnocení případů diagnostikovaných před rokem 2010 může být nejen zdrojem důležitých dat, ale také zajímavou historickou průpravou vývoje léčby této nemoci.
Keywords: Hypoglycemia; everolimus; hyperglykemie; neuroendokrinní nádory; progrese nemoci; Everolimus; Weight Loss; Somatostatin; hypoglykemie; Disease Progression; Neuroendocrine Tumors; Pancreatic Neoplasms; Hyperglycemia; somatostatin; Dacarbazine; lidé; ženské pohlaví; nádory jater; Humans; nádory slinivky břišní; dakarbazin; hmotnostní úbytek; Liver Neoplasms; Female; lidé středního věku; indukce remise; Middle Aged; Remission Induction