Odefsey a jeho současná pozice v léčbě HIV infekce - Jilich, David (Klinická farmakologie a farmacie, 2017)
Antiretrovirová terapie je jediným všeobecně uznávaným způsobem léčby HIV infekce. Vzhledem k nezbytnosti dlouhodobého a každodenního užívání antiretrovirotik je důležité používat nejen vysoce účinné, ale i bezpečné a pacienty dobře snášené léčivé přípravky. V poslední době je kladen velký důraz na pacientské pohodlí při dlouhodobé léčbě. Současným vrcholem v tomto smyslu jsou tzv. jedno-tabletové režimy. Jedním z nich je i Odefsey.
Keywords: kombinace léků emtricitabin, rilpivirin a tenofovir; Emtricitabine, Rilpivirine, Tenofovir Drug Combination; lidé; antiretrovirové látky; Drug Resistance, Viral; virová léková rezistence; Drug Interactions; HIV Infections; HIV infekce; mutace; klinická studie jako téma; lékové interakce; Humans; Mutation; Anti-Retroviral Agents; Clinical Studies as Topic