Využitie stanovenia voľných ľahkých reťazcov imunoglobulínov v diagnostike sclerosis multiplex - Jesenská, Ľubica; Čierny, Daniel; Plicová, Lenka; Dobrota, Dušan (Neurologie pro praxi, 2018)
Práca sa zaoberá stručným prehľadom markerov používaných v laboratórnej diagnostike sclerosis multiplex. Zamerali sme sa na stanovenie voľných ľahkých reťazcov imunoglobulínov a jeho využitie v procese diagnostiky sclerosis multiplex.
Keywords: biologické markery; lidé; Biomarkers; lehké řetězce imunoglobulinů; Humans; roztroušená skleróza; Non-Randomized Controlled Trials as Topic; Multiple Sclerosis; Immunoglobulin Light Chains; nerandomizované kontrolované studie jako téma