Co by měl praktický lékař vědět o nejčastějších karcinomech - Karcinom prsu - Fínek, Jindřich (Medicína po promoci, 2018)
Anti-HER2 léčba pertuzumabem a trastuzumabem u časného karcinomu prsu snižuje riziko relapsu onemocnění o 1 % proti samotnému trastuzumabu při mediánu sledování 45,4 měsíce.
Keywords: Statistics as Topic; klinický obraz nemoci; nádory prsu; Disease Attributes; Hormone Replacement Therapy; Biological Therapy; dědičnost; statistika jako téma; Obesity; chirurgie operační; adjuvantní chemoterapie; diagnostické techniky a postupy; lidé; Diagnostic Techniques and Procedures; Mammography; Contraception; mamografie; Breast Neoplasms; Heredity; plošný screening; hormonální substituční terapie; Risk Factors; antikoncepce; Menstruation; obezita; menstruace; radioterapie; Meta-Analysis as Topic; Chemotherapy, Adjuvant; rizikové faktory; Mass Screening; Surgical Procedures, Operative; Radiotherapy; metaanalýza jako téma; biologická terapie; Humans