Carboxylic acids from brown algae Fucus vesiculosus and Padina pavonica - Krivoruchko, Elena; Kanaan, Hussein; Samoilova, Victoria; Ilyina, Tetiana; Koshovyi, Oleh (Česká a slovenská farmacie, 2017)
S použitím metody plynové chromatografie-hmotnostní spektrometrie byl ve stélkách chaluhy bublinaté (Fucus vesiculosus) stanoven obsah 28 karboxylových kyselin. Převládají kyselina palmitová, šťavelová a jablečná. Ve stélkách řasy Padina pavonica bylo zjištěno 27 karboxylových kyselin. Převládají kyselina palmitová, šťavelová a olejová.
Keywords: Research; výzkum; Gas Chromatography-Mass Spectrometry; Phaeophyceae; Padina pavonica; Carboxylic Acids; kyseliny karboxylové; Focus vesiculosus; plynová chromatografie s hmotnostně spektrometrickou detekcí