Update antitrombotické léčby - Kala, Petr (Intervenční a akutní kardiologie, 2018)
Prudký rozvoj antitrombotické léčby významně přispěl ke zlepšení péče o pacienty s ischemickou chorobou srdeční a rozvoji intervenční kardiologie a dalších oborů zabývajících se kardiovaskulární problematikou. Práce je věnována aktuálním poznatkům v individualizaci léčby na podkladě rizikové stratifikace pacientů a léčebné strategie včetně aktuálních léčebných algoritmů pro indikaci a trvání duální protidestičkové léčby i její kombinaci s orální antikoagulační terapií.
Keywords: antikoagulancia; Statistics as Topic; Ticlopidine; statistika jako téma; Aspirin; Anticoagulants; antagonisté purinergních receptorů P2Y; krvácení; stenty uvolňující léky; lidé; Drug-Eluting Stents; koronární angioplastika; Platelet Aggregation Inhibitors; tiklopidin; Percutaneous Coronary Intervention; Purinergic P2Y Receptor Antagonists; aplikace orální; Hemorrhage; kombinovaná farmakoterapie; Prasugrel Hydrochloride; prasugrel hydrochlorid; inhibitory agregace trombocytů; Administration, Oral; Drug Therapy, Combination; Humans