Sekvenční léčba docetaxel- -cabazitaxel-enzalutamid v léčbě metastazujícího kastračně rezistentního karcinomu prostaty - Kocák, Ivo; Řehák, Zdeněk (Onkologická revue, 2018)
V předkládané kasuistice představujeme možnou sekvenční léčbu u metastazujícího kastračně rezistentního karcinomu prostaty do skeletu. Vzhledem k symptomatickému onemocnění zahájena terapie chemoterapií, která dokázala účinně redukovat symptomy onemocnění. Tolerance sekvence docetaxel-cabazitaxel byla velmi dobrá. Po vyčerpání možností chemoterapie byla zvolena ARTA léčba, enzalutamid, který dále účinně stabilizuje onemocnění a udržuje celkově dobrý stav. Sekvenční léčba metastazujícího kastračně rezistentního karcinomu prostaty trvá již téměř čtyři roky.
Keywords: prostatický specifický antigen; udržovací chemoterapie; antagonisté androgenních receptorů; Prostatic Neoplasms, Castration-Resistant; Bone Neoplasms; Quality of Life; Xtandi; kvalita života; lidé; nádory kostí; Taxoids; Prostate-Specific Antigen; Male; Androgen Receptor Antagonists; nádory prostaty rezistentní na kastraci; lidé středního věku; mužské pohlaví; taxoidy; Middle Aged; Maintenance Chemotherapy; Humans