Definice soukromí pacienta v elektronických zdravotních záznamech - Mateják, Marek; Seidl, Libor; Potůček, Michal (Medsoft ..., 2018)
Elektronizace zdravotnictví je trend, který se už nedá zastavit. Výhody automa - tického zpracování a poskytování zdravotních záznamů často zastiňuje fakt, že se jedná i o údaje osobní a citlivé. Tedy jejich zpracování a sdílení by mělo být řízeno zabezpečeně, a to výhradně akceptováním všech souhlasů od pacienta = vlastníka těchto zdravotních dat. V neposlední řadě by pro každou podezře - lou operaci nad účtem pacienta nebo s jeho osobními a citlivými údaji mělo být vždy možné zjistit čas a identitu přistupujícího uživatele.
Keywords: Electronic Health Records; pacientský souhlas; lidé; důvěrnost informací; Personally Identifiable Information; elektronické zdravotní záznamy; Confidentiality; Humans; osobní údaje; sdílení zdravotních záznamů