Další případ letální PVL pneumonie - Tkadlec, Jan; Hankeová, Jarmila; Foldyna, Petr; Kekláková, Jana; Blažková, Emilie; Petráš, Petr (Zprávy Centra epidemiologie a mikrobiologie (2011, Print), 2018)
Kmeny Staphylococcus aureus, pozitivní na Pantonův - Valentinův leukocidin, mohou být (kromě kožních infek-cí) příčinou závažných, život ohrožujících rozpadových pneumonií. V příspěvku prezentujeme již čtvrtý letošní případ tohoto onemocnění, který skončil úmrtím.
Keywords: Leukocidins; pneumonie stafylokoková; lidé středního věku; Influenza, Human; leukocidiny; chřipka lidská; mužské pohlaví; cytotoxiny; Pneumonia, Staphylococcal; Middle Aged; Humans; lidé; Cytotoxins; Male