Léčba dyslipidemie u diabetika po infarktu myokardu s morbus Crohn - Švarcová, Tereza; Veselá, Alica (Kazuistiky v diabetologii, 2017)
V naší kazuistice prezentujeme případ kombinované léčby dyslipidemie u pacienta s vysokým kardiovaskulárním rizikem, diabetika 2. typu po infarktu myokardu s další významnou komorbiditou morbus Crohn a intermitentní non-compliance k léčbě.
Keywords: ezetimib; infarkt myokardu přední stěny; dyslipidemie; Ezetimibe; hypertenze; Male; lidé; Crohnova nemoc; Dyslipidemias; senioři; adherence k farmakoterapii; Crohn Disease; Aged; Humans; randomizované kontrolované studie jako téma; Diabetes Mellitus, Type 2; rosuvastatin kalcium; Randomized Controlled Trials as Topic; mužské pohlaví; Anterior Wall Myocardial Infarction; Medication Adherence; Rosuvastatin Calcium; Hypertension; diabetes mellitus 2. typu; Drug Combinations; fixní kombinace léků