Jak efektivně pracovat s inzulínem, pokud je pacient schopen selfmonitoringu a e-mailové komunikace? - Peterková, Milena (Kazuistiky v diabetologii, 2018)
Kazuistika se zabývá případem pacientky s čerstvým záchytem diabetes mellitus 2. typu, u které nasazení moderních inzulínových analog Toujeo a Apidra v kombinaci s prováděním selfmonitoringu a pravidelnou komunikací pacientky s lékařkou vedlo v krátké době ke zlepšení kompenzace bez většího nárůstu hmotnosti a bez výskytu hypoglykemií.
Keywords: Outcome and Process Assessment, Health Care; výsledky a postupy - zhodnocení (zdravotní péče); Electronic Mail; Hypoglycemia; Humans; lidé středního věku; Middle Aged; elektronická pošta; Insulin Glargine; inzulin glargin; hypoglykemie; diabetes mellitus 2. typu; Blood Glucose Self-Monitoring; Statistics as Topic; Insulin; Diabetes Mellitus, Type 2; ženské pohlaví; statistika jako téma; inzulin; lidé; selfmonitoring glykemie; Female