Atypická sekundární malignita po radioterapii prostaty - Tureček, Petr; Sutorý, Martin (Česká urologie, 2017)
Na dvou kazuistikách z našeho pracoviště prezentujeme vznik netypického sekundárního maligního onemocnění u pacientů s primárním adenokarcinomem prostaty, léčených konvenční kurativní radioterapií. Chceme poukázat na obecné riziko sekundárních malignit, které může být v praxi opomíjeno, a také na určitá diagnostická úskalí.
Keywords: Carcinoma, Squamous Cell; Diagnostic Imaging; sekundární malignity; příčina smrti; radioterapie; Tomography, X-Ray Computed; mužské pohlaví; Radiotherapy; nádory prostaty; senioři nad 80 let; Humans; Melanoma; spinocelulární karcinom; Cause of Death; diagnostické zobrazování; lidé; Prostatic Neoplasms; melanom; počítačová rentgenová tomografie; Aged, 80 and over; senioři; Treatment Outcome; Neoplasms, Second Primary; Aged; Male; výsledek terapie