Kombinované měchýř šetřicí postupy v léčbě lokálně pokročilých uroteliálních nádorů - Svoboda, Tomáš (Urologie pro praxi, 2018)
Pro pacienty s pokročilým uroteliálním karcinomem močového měchýře představuje základ kurativní léčby chirurgický výkon v podobě radikální cystektomie s pánevní lymfadenektomií. Často jde však o výkon primárně technicky nebo z jiných důvodů neproveditelný nebo si pacient přeje pro zachování kvality života močový měchýř ušetřit. Onkologická léčba v podobě neoadjuvantní chemoterapie na bázi cisplatiny je spojena s vysokým počtem léčebných odpovědí, včetně kompletních regresí nálezu a prodloužením přežití, navíc mnohem pravděpodobněji umožní operaci s ponecháním močového měchýře.
Keywords: cystektomie; Statistics as Topic; karcinom z přechodných buněk; lymfadenektomie; urotel; cisplatina; Neoadjuvant Therapy; kombinovaná terapie; statistika jako téma; Cisplatin; neoadjuvantní terapie; Deoxycytidine; adjuvantní chemoterapie; Radiotherapy; Immunotherapy; lidé; staging nádorů; Neoplasm Grading; Lymph Node Excision; urologické chirurgické výkony; Urothelium; Urologic Surgical Procedures; deoxycytidin; stupeň nádoru; imunoterapie; Combined Modality Therapy; Carcinoma, Transitional Cell; radioterapie; Meta-Analysis as Topic; Chemotherapy, Adjuvant; Cystectomy; Neoplasm Staging; metaanalýza jako téma; Humans