Čisticí systémy v péči o kontaktní čočky – jak doporučit v lékárně vhodný čisticí roztok a jak poučit zákazníka o správném použití - Bucharová, Veronika (Praktické lékárenství, 2018)
Kontaktní čočky jsou v dnešní době široce rozšířenou a hojně používanou korekční pomůckou. Pro jejich pohodlné a bezpečné nošení je ovšem nutné o čočky správně pečovat a dodržovat určité zásady, které pomáhají bránit rozvinutí možných infekčních i neinfekčních komplikací. Pro péči o kontaktní čočky používáme různé roztoky, jejichž výběr je nutné přizpůsobit individuálním potřebám nositele.
Keywords: kontaktní čočky; Acanthamoeba; Contact Lens Solutions; kompatibilita kontaktních čoček a čistících roztoků; lidé; Contact Lenses; roztoky pro kontaktní čočky; Humans