Celosvětově nejčastější estetická operace – augmentace prsů: fakta a mýty - Mařík, Vladimír (Časopis lékařů českých, 2018)
Augmentace prsů je v současnosti v celosvětovém měřítku nejčastěji prováděnou estetickou operací, která ve většině případů pacientkám výrazně zvedá sebevědomí. Přestože se nejedná o chirurgicky složitý zákrok, je zde riziko mnoha raných či pozdních komplikací, jež mohou přinést pacientce i chirurgovi výrazný pocit frustrace.
Keywords: Postoperative Complications; Female; Breast Implants; Breast Implantation; mamoplastika; implantace prsní náhrady; ženské pohlaví; prsy; zákroky plastické chirurgie; pooperační komplikace; Breast; Mammaplasty; prsní implantáty; Humans; lidé; Plastic Surgery Procedures