Perioperační hemodynamická nestabilita, současné možnosti diagnostiky a léčby - Zatloukal, Jan; Beneš, Jan (Postgraduální medicína, 2018)
x
Keywords: arteriální křivka; parametry preloadu; metoda objemového zámku; Perioperative Period; Hypotension; perioperační období; cílená hemodynamická léčba; měření krevního tlaku; minutový srdeční výdej; Hemodynamic Monitoring; Diagnostic Techniques, Cardiovascular; hemodynamické monitorování; lidé; Humans; aplanační tonometrie; hypotenze; diagnostické techniky kardiovaskulární; hemodynamická nestabilita; Blood Pressure Determination; Cardiac Output