iARS 2018: Stále záhadné HDL částice - Kubátová, Hana (Hypertenze & kardiovaskulární prevence, 2018)
Výzkum HDL částic je slibně se rozvíjející oblast. Například dostupná metoda schopná spolehlivě rozlišit různé typy HDL částic v krvi by pomohla objasnit jejich roli v rozvoji aterosklerózy a následně usnadnit stratifikaci pacientů dle KV rizika. Nelze také podceňovat roli HDL částic v rozvoji různých patologií jako je diabetes, nádory nebo infekce.
Keywords: Congresses as Topic; Cholesterol, HDL; kongresy jako téma; HDL-cholesterol