Akutní infarkt myokardu přední stěny u 35leté ženy způsobený uzávěrem odstupu RIA komplikovaný akutní trombózou ve stentu - Coufal, Zdeněk (Intervenční a akutní kardiologie, 2018)
S diagnózou akutního infarktu myokardu u velmi mladých osob do 40 let věku se setkáváme cca u 2 % všech nemocných s touto diagnózou a jen výjimečně u žen. V drtivé většině se jedná o kuřáky. Přinášíme kazuistiku mladé 35leté ženy postižené infarktem přední stěny způsobeným uzávěrem odstupu přední mezikomorové větve, jehož řešení bylo komplikováno akutní trombózou ve stentu.
Keywords: ženské pohlaví; Risk Factors; Drug-Eluting Stents; katetrizace; Humans; Coronary Thrombosis; Catheterization; rizikové faktory; Anterior Wall Myocardial Infarction; lidé; dospělí; koronární trombóza; Heart Septum; infarkt myokardu přední stěny; Female; stenty uvolňující léky; srdeční septum; Adult