Protrahovaná hypoglykemie u pacientky s diabetes mellitus 2. typu, akutní gastroenteritidou, dehydratací a renálním selháním, léčené deriváty sulfonylurey - Havrlantová, Vendula; Solař, Svatopluk; Tomášková, Gabriela (Kazuistiky v diabetologii, 2016)
V kazuistice popisujeme případ protrahované hypoglykemie u pacientky s diabetem mellitus 2. typu, dlouhodobě léčené deriváty sulfonylurey, kterou jsme hospitalizovali pro akutní gastroenteritidu s dehydratací a progresí renální insuficience.
Keywords: senioři; statistika jako téma; gastroenteritida; Sulfonylurea Compounds; komorbidita; Renal Insufficiency; Statistics as Topic; Hypoglycemia; Diabetes Mellitus, Type 2; Dehydration; hypoglykemie; diabetes mellitus 2. typu; diabetická dieta; věkové faktory; Diet, Diabetic; ženské pohlaví; Humans; Comorbidity; Gastroenteritis; Age Factors; dehydratace; Female; Aged; renální insuficience; lidé; sulfonylmočovinové sloučeniny