Autoklub Republiky československé v prvním desetiletí meziválečného Československa - Waic, Marek (Česká kinantropologie, 2018)
Článek je věnován automobilovému sportu a činnosti Českého a Československého autoklubu od jeho založení v roce 1904 do roku 1928. Činnost autoklubu je analyzována především v souvislosti s vytvářením a působením společenských elit meziválečného Československa. Autoklub Republiky československé byl díky stykům jeho činovníků s čelnými politiky a průmyslníky velmi vlivnou organizací. Při své činnosti těžil z hospodářské stabilizace a následné konjunktury v prvním desetiletí existence meziválečného Československa.