Endoskopická diagnostika a léčba nádorů plic - Votruba, Jiří (Onkologická revue, 2019)
Moderní plicní diagnostická a terapeutická bronchologie je dynamicky se rozvíjející obor, který se již dávno nevěnuje jen endobronchiální problematice, ale také, či spíše zejména diagnostice a léčbě patologií parenchymových, patologií mediastina, ale i pleurální dutiny. Zůstaneme u standardního dělení endoskopickém metod podle určení, i když se stále více jeví jako přežité vzhledem k nastávajícím možnostem hybridních a kombinovaných výkonů.
Keywords: Carcinoma, Bronchogenic; Positron Emission Tomography Computed Tomography; Meta-Analysis as Topic; počítačová rentgenová tomografie; Diagnostic Techniques, Respiratory System; nádory plic; Lung Neoplasms; Neoplasm Staging; Interdisciplinary Communication; statistika jako téma; metaanalýza jako téma; biopsie; Surgicenters; chirurgická centra; diagnostické techniky dýchacího ústrojí; Tomography, X-Ray Computed; Endoscopy; lidé; Humans; PET/CT; Biopsy; endoskopie; bronchogenní karcinom; Statistics as Topic; staging nádorů; mezioborová komunikace