Praktický přístup k léčbě diabetes mellitus inzulinovou pumpou - Kožnarová, Radomíra (Farmakoterapeutická revue, 2019)
Léčba inzulinovou pumpou je dnes už běžnou možností podávání inzulínu pro pacienty s diabetes mellitus. Převážně jsou takto léčeni pacienti s diabetem 1. typu. Práce shrnuje praktický postup při indikaci a zahájení léčby. Podává přehled dostupných přístrojů. Současně ukazuje i možnosti využití kontinuální monitorace při léčbě pumpou.
Keywords: inzulinové infuzní systémy; Insulin; diabetes mellitus; Diabetes Mellitus; lidé; inzulin; Humans; Insulin Infusion Systems