Scimitar syndrom - kasuistika - Bujdák, Juraj; Vondrák, Jiří; Matějka, Jan; Král, Pavel; Korbel, Bořivoj (Cor et Vasa (Brno), 2019)
Autoři uvádějí případ vzácné vrozené kardiopulmonální anomálie. V diskusi jsou zvažována možná přidružená onemocnění, klinické projevy i možnosti diagnostiky. Kasuistika je dokumentována nálezy z rentgenu hrudníku, 2D i 3D výpočetní tomografie.
Keywords: rentgendiagnostika hrudníku; Male; Treatment Outcome; dospělí; Pulmonary Veins; Humans; Scimitar Syndrome; Radiography, Thoracic; scimitar syndrom; Adult; venae pulmonales; mužské pohlaví; lidé; výsledek terapie