Hemoragický šok a léčba masivního krvácení - Seidlová, Dagmar; Buliková, Alena (Vnitřní lékařství, 2019)
Hemoragický šok je závažnou komplikací stavů, které jsou provázeny masivním krvácením, a je spojený s vysokou mortalitou a morbiditou. Autoři shrnují poznatky v patofyziologii koagulopatie v jeho průběhu vznikající a přinášejí možnost léčebné strategie.
Keywords: Shock, Hemorrhagic; Blood Coagulation Disorders; lidé; směrnice pro lékařskou praxi jako téma; hemoragický šok; Practice Guidelines as Topic; koagulopatie; Humans