An anomalous case of S-ICD malfunctioning: A big trouble or a soap bubble? - Crea, Pasquale; Nicotera, Angela; Crea, Bruna; Taormina, Antonio; Picciolo, Giuseppe (Cor et Vasa (Brno), 2018)
Dvanáct hodin po implantaci subkutánního ICD přístroj aplikoval neadekvátní výboj pro detekci šumu. Kontrola ICD prokázala nedostatečné vnímání intrakardiálních signálů na primární vektor a významný zvukový artefakt na alternativním vektoru. Překvapivým zjištěním byla úplná obnova vnímání primárního vektoru po dvou dnech. Pravděpodobnou příčinou malfunkce byl vzduch uvězněný v podkožní kapse během implantace.
Keywords: výsledek terapie; Subcutaneous Emphysema; Atrial Fibrillation; Treatment Outcome; subkutánní emfyzém; Male; Equipment Failure; Aged; selhání zařízení; lidé; mužské pohlaví; senioři; Defibrillators, Implantable; defibrilátory implantabilní; fibrilace síní; Humans