Hematurie u dětí pohledem urologa - Luňáček, Libor; Skalka, Radim; Krhut, Jan (Česká urologie, 2019)
Hlavní stanovisko práce: Cílem sdělení je podat stručný přehled v problematice hematurie u dětských pacientů v urologické ambulanci. Hematurie je tradičně definována jako přítomnost erytrocytů v moči. Spektrum příčin u dospělých i dětských pacientů je do jisté míry stejné, nicméně četnost jednotlivých příčin hematurie je odlišná. Cílem tohoto sdělení je podat stručný a do běžné urologické praxe orientovaný pohled na problematiku hematurie u dětských pacientů.
Keywords: Child; Humans; Urinary Tract Infections; infekce močového ústrojí; lidé; Cystoscopy; urologické nádory; Hematuria; Urologic Neoplasms; dítě; cystoskopie; hematurie