Močová inkontinence v těhotenství - Vašek, Petr; Gärtner, Marcel; Szabová, Olga; Juráková, Michaela (Česká gynekologie, 2019)
Cíl práce: Přehled problematiky inkontinence moči v těhotenství. Typ práce: Přehledový článek. Název a sídlo pracoviště: Gynekologicko-porodnická klinika FN Ostrava Závěr: Mechanismy vedoucí ke vzniku stresové inkontinence jsou multifaktoriální. Těhotenství a porod mohou vést k poranění či denervaci svaloviny pánevního dna. Věk rodičky při prvním porodu a BMI mají na vzniku poruch pánevního dna podobný podíl jako vlastní způsob ukončení těhotenství.
Keywords: Urinary Incontinence; Parturition; Pregnancy Complications; prevalence; porod; lidé; Female; Prevalence; komplikace těhotenství; pánevní dno; Pelvic Floor; inkontinence moči; ženské pohlaví; Humans