Efekt relaxačního programu audiovizuální stimulace na autonomní nervový systém, hodnocený vybranými ukazateli spektrální analýzy variability srdeční frekvence - Uhlíř, Petr (Rehabilitace a fyzikální lékařství, 2019)
Článek je zaměřený na hodnocení efektu relaxačního programu audiovizuální stimulace na autonomní nervový systém, hodnocený vybranými ukazateli. Spektrální program audiovizuální stimulace vyvolal změny kardiální autonomní regulace ve smyslu aktivace vagu (signifikantní zvýšení ukazatelů Power HF, Total Power, MSSD R-R intervaly)
Keywords: dospělí; autonomní nervový systém; spektrální analýza; audiovizuální stimulace; Humans; klinická studie jako téma; relaxační terapie; Yoga; Clinical Studies as Topic; mužské pohlaví; Autonomic Nervous System; Adult; jóga; ženské pohlaví; audiovizuální pomůcky; Heart Rate; lidé; variabilita srdeční frekvence; srdeční frekvence; Audiovisual Aids; Spectrum Analysis; Relaxation Therapy; Male; Female