Klinický případ: Vrozené makulózní ložisko u kojence. Stručný přehled - Důra, Miroslav; Plzáková, Zuzana; Polášková, Stanislava; Šlajsová, Marie; Štork, Jiří (Československá dermatologie, 2019)
Autoři popisují případ osmiměsíční holčičky se solitárním mastocytomem na trupu přítomným od narození, který byl asymptomatický. Po 6 měsících sledování byl nález stacionární bez komplikací. Autoři poskytují přehled současných poznatků o mastocytomu.
Keywords: Mastocytoma, Skin; Torso; Female; vrozené, dědičné a novorozenecké nemoci a abnormality; kožní nemoci; Infant; ženské pohlaví; Humans; lidé; kojenec; Skin Diseases; kožní mastocytom; Immunohistochemistry; trup; imunohistochemie; Congenital, Hereditary, and Neonatal Diseases and Abnormalities