Imunoterapie v léčbě urologických malignit - Katolická, Jana; Filipenský, Petr (Urologie pro praxi, 2019)
Účinnost nových imunoterapeutik, zejména checkpoint inhibitorů, je příslibem pro širokou škálu nádorů v uroonkologii. Tento vývoj je nejlépe ilustrován současnou léčbou u pacientů s metastatickým renálním a uroteliálním karcinomem. Pro optimální dosažení účinnosti těmito terapeutickými intervencemi je zapotřebí vývoj biomarkerů předvídajících léčebnou odpověď.
Keywords: Urologic Neoplasms; Carcinoma, Renal Cell; Prostatic Neoplasms; urologické nádory; karcinom z přechodných buněk; Carcinoma, Transitional Cell; karcinom z renálních buněk; Immunotherapy; lidé; nádory prostaty; Humans; imunoterapie