Metachronní metastáza renálního karcinomu do močového měchýře - Andriychuk, Yaroslav; Zachoval, Radomír; Sutorý, Martin; Kumstát, Petr; Dokulilová, Hana (Urologie pro praxi, 2019)
Prezentujeme kazuistiku pacienta s bilaterálním multifokálním světlobuněčným renálním karcinomem, kterému byla provedena radikální nefrektomie vlevo a záchovný resekční výkon vpravo. S odstupem 30 měsíců byla zjištěna vzácně se vyskytující metastáza renálního karcinomu (RCC) do močového měchýře, která byla řešena transuretrální resekcí. Následně byl verifikován metastatický proces do plic a mozku.
Keywords: karcinom z renálních buněk; Urinary Bladder; lidé; mužské pohlaví; metastázy nádorů; močový měchýř; Neoplasm Metastasis; Humans; Carcinoma, Renal Cell; Male; lidé středního věku; Middle Aged