Vybrané akutní stavy v moderní onkologii - Karvunidis, Thomas; Matějovič, Martin (Vnitřní lékařství, 2019)
Spolu s rostoucí incidencí nádorových onemocnění, rozšiřujícími se možnostmi jejich léčby a zlepšením přežívání nemocných se stále častěji můžeme setkat s významnými a často až život ohrožujícími komplikacemi vlastních malignit i jejich léčby. Řada těchto komplikací je poměrně specifických a mimo populaci onkologických nemocných je jejich incidence vzácná. V tomto přehledovém článku jsou diskutovány vybrané akutní komplikace nádorových onemocnění.
Keywords: Neoplasms; nádory; Critical Care; lidé; péče o pacienty v kritickém stavu; Emergencies; náhlé příhody; Humans