Průsvitná papula na prstu nohy. Stručný přehled - Vojnarovičová, Kateřina; Důra, Miroslav; Šlajsová, Marie; Štork, Jiří (Československá dermatologie, 2019)
Autoři popisují případ 59leté ženy, která pozorovala vznik útvaru na 2. prstu pravé nohy, který recidivoval po ošetření CO2 laserem před 3 měsíci. Byla provedena totální ex-cize. Histologické vyšetření prokázalo diagnózu digitální mukoidní cysty. Čtyři roky po excizi nedošlo k recidivě léze. V přehledu jsou uvedeny současné poznatky o klasifikaci a léčbě digitální mukoidní cysty.
Keywords: ženské pohlaví; prsty nohy; Ganglion Cysts; Humans; Mucinoses; Middle Aged; lidé; Female; lidé středního věku; mucinózy; Toes; cystická ganglia