Uruguayský konopný zákon jako průkopník nového paradigmatu - Hudak, John; Ramsey, Geoff; Walsh, John (Zaostřeno, 2019)
Uruguay je první zemí na světě, která zavedla legální regulaci trhu s konopím pro jiné než lékařské účely. Zkušenosti z Uruguaye mohou být důležitým zdrojem informací pro činitele odpovědné za tvorbu a realizaci drogových politik v jiných zemích. Tato zpráva analyzuje východiska, dosavadní vývoj a poukazuje na aspekty, kterým je potřeba věnovat pozornost v zájmu minimalizace potenciálních škod a maximalizace potenciálního přínosu této legislativní změny.
Keywords: veřejná politika; obchod; kontrola léčiv a omamných látek; Cannabis; Public Policy; Harm Reduction; Humans; Drug and Narcotic Control; Legislation as Topic; vytváření politiky; užívání marihuany; Health Care Sector; zákonodárství jako téma; lidé; Policy Making; Commerce; sektor zdravotní péče; Marijuana Use; Uruguay; snížení rizika poškození