Od štíhlosti k objemnosti - Krynská, Jana (Revizní a posudkové lékařství, 2019)
Autorka uvádí pohled revizního lékaře na problematiku léčby syndromu spánkové apnoe prizmatem žádostí o úhradu zdravotnických přístrojů a doložené lékařské dokumentace. Vázanost úhrady z veřejného zdravotního pojištění (dále v. z. p.) na schválení revizním lékařem umožnuje sledovat časové trendy a také zaznamenat některé skutečnosti, vyvolávající pozornost i otazníky nad životním stylem i kvalitou léčebné péče.
Keywords: zdravotnické prostředky; zdravotní pojištění; Equipment and Supplies; Sleep Apnea Syndromes; Health Care Costs; pití alkoholu; náklady na zdravotní péči; obezita; Alcohol Drinking; Insurance, Health; životní styl; lidé; Life Style; Obesity; Humans; syndromy spánkové apnoe