Bezpečí prostředí jako důležitý atribut redukce sebevražedného jednání hospitalizovaných pacientů - Žaludek, Adam (Psychiatrie pro praxi, 2018)
Časná detekce rizika sebevraždy a následná hospitalizace pacientů v bezpečném prostředí jsou významné faktory redukce rizika sebevražedného jednání. Při prošetřování kořenových příčin dokonaných sebevražd na lůžkových psychiatrických odděleních je nedostatečně zabezpečené prostředí citováno na předních místech. Cílem článku je upozornit na důležitost problematiky a poukázat na některé možné způsoby, jak zajistit bezpečné prostředí v českých psychiatrických zařízeních, se zaměřením na akutní psychiatrická oddělení.
Keywords: hospitalizace; Suicide; bezpečnost vybavení; Suicide Prevention; lidé; Patient Safety; bezpečnostní opatření; Security Measures; Psychiatric Department, Hospital; Hospitalization; psychiatrické oddělení nemocnice; prevence sebevražd; bezpečnost pacientů; sebevražda; Equipment Safety; Humans