Okrelizumab - první účinný lék v terapii primárně progresivní roztroušené sklerózy - Kopecký, Stanislav (Medicína po promoci, 2020)
Monoklonální protilátka anti‑CD20 okrelizumab je prvním lékem pro léčbu primárně progresivní roztroušené sklerózy. Účinnost okrelizumabu byla prokázána ve studii ORATORIO.
Keywords: Multiple Sclerosis, Chronic Progressive; ocrelizumab; Antigens, CD20; Antibodies, Monoclonal, Humanized; Humans; chronicko-progresivní roztroušená skleróza; lidé; humanizované monoklonální protilátky; Randomized Controlled Trials as Topic; studie ORATORIO; antigeny CD20; randomizované kontrolované studie jako téma