Možnosti managementu akutního průjmu u dětí - Szitányi, Peter (Pediatrie pro praxi, 2020)
Akutní gastroenteritida/průjem představuje jedno z nejčastějších onemocnění v dětském věku. Jeho správný management lze považovat za základ péče o pediatrické pacienty. Rehydratace a prevence zůstávají v popředí, adjuvantní medikamentózní léčba doplňuje komplexní terapeutický přístup.
Keywords: Rehydration Solutions; tanát želatiny; Child, Preschool; Tannins; tekutinová terapie; probiotika; Loperamide; Infant; Child; racekadotril; loperamid; dítě; thiorfan; gastroenteritida; Antiemetics; dehydratace; rehydratační roztoky; Anti-Infective Agents; Gastroenteritis; předškolní dítě; lidé; střevní dezinficiencia; Dehydration; antiemetika; Humans; kojenec; průjem; taniny; Probiotics; Thiorphan; Diarrhea; Fluid Therapy; antiinfekční látky