Kombinace nivolumab + ipilimumab - nová perspektiva v léčbě metastazujícího renálního karcinomu - Katolická, Jana (Onkologická revue, 2020)
U pacientů s pokročilým renálním karcinomem střední nebo nepříznivé prognózy bez předchozí systémové terapie zlepšuje kombinace nivolumabu a ipilimumabu celkové přežití a přežití bez progrese ve srovnání se sunitinibem.
Keywords: metastázy nádorů; Sunitinib; Ipilimumab; doba přežití bez progrese choroby; výsledek terapie; monoklonální protilátky; ipilimumab; nádory ledvin; Antibodies, Monoclonal; Drug Combinations; sunitinib; fixní kombinace léků; Kidney Neoplasms; Nivolumab; Neoplasm Metastasis; imunoterapie; Humans; Progression-Free Survival; Immunotherapy; Treatment Outcome; lidé; nivolumab