Metastáza seminomu do lymfatické uzliny retroperitonea s nálezem "vyhořelého" primárního ložiska varlete - Stegmann, Patrik; Grepl, Michal; Hynčica, Jaroslav (Urologie pro praxi, 2020)
Kazuistika uvádí případ pacienta přicházejícího pro symptomatologii renální koliky vlevo. Sonografie a následně i kontrastní CT vyšetření ukázaly expanzivní útvar velikosti 7 × 6 × 8 cm v retroperitoneu, který byl po došetření klasifikován jako metastáza seminomu do lymfatické uzliny retroperitonea s nálezem "vyhořelého" primárního ložiska varlete.
Keywords: metastázy nádorů; Neoplasms, Germ Cell and Embryonal; orchiektomie; burned-out fenomén; testikulární nádory; lymfatické uzliny; lidé; Orchiectomy; Testicular Neoplasms; Renal Colic; Seminoma; germinální a embryonální nádory; seminom; Male; renální kolika; Lymph Nodes; lidé středního věku; mužské pohlaví; Neoplasm Metastasis; Middle Aged; Humans