Jak zvládnout nežádoucí účinky radioterapie - Krupa, Pavel (Onkologie (Olomouc, Print), 2020)
Přehledový článek obsahuje princip vzniku nežádoucích účinků při radioterapii a doporučení pro jejich prevenci a základní léčbu.
Keywords: nádory; Skin Care; radioterapie; Humans; Radiotherapy Dosage; chemicky indukované poruchy; Lower Urinary Tract Symptoms; celková dávka radioterapie; průjem; Chemically-Induced Disorders; symptomy dolních močových cest; Skin Manifestations; mukozitida; kožní manifestace; Mucositis; Diarrhea; lidé; Radiotherapy; Neoplasms; péče o kůži