Hodnocení rizika pádů - Horová, Jana; Brabcová, Iva; Bejvančická, Petra (Medicína pro praxi, 2020)
Rizikové faktory pádů pacientů bývají často multifaktoriální. V rámci poskytování bezpečné zdravotní péče je nutné tyto faktory včas a správně detekovat. V českém prostředí je doporučeno využívat jako nejefektivnější škály Morse Fall Scale a The Conley Scale. Pro hodnocení rizika pádů u dětských pacientů neexistuje jednoznačný konsenzus.
Keywords: rizikové faktory; Accidental Falls; Risk Factors; lidé; hodnocení rizik; úrazy pádem; Risk Assessment; Humans